boek - voorkant

cover tm voor leerkrachten klein

Marleen Holtkamp

 

Montas onderwijs is een initiatief van Marleen Holtkamp


Na vijftien jaar werk- en studie ervaring in verschillende branches heb ik in 2008 besloten om een eigen bedrijf te starten op het gebied van werkdrukverlaging en werkefficiency.

 

In die vijftien jaar heb ik de studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk werk en dienstverlening gevolgd. Ik ben lange tijd werkzaam geweest in de hulpverlening als maatschappelijk werker, bewindvoerder en trainer, maar heb ook jaren als secretaresse, projectcoördinator en projectleider gewerkt.

 

Door deze gevarieerde werkervaring heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het coachen en trainen van mensen en in het coördineren en structureren van administraties, processen en projecten. In mijn werk kan ik heel concreet en direct mensen helpen bij problemen waar ze dagelijks (soms letterlijk) tegenaan lopen.

 

In 2010 ben ik in het onderwijs terecht gekomen als trainer en werkcoach. Sindsdien ben ik mij steeds meer in de doelgroep van leerkrachten en docenten, maar ook schoolmanagement en ondersteunend personeel gaan verdiepen. Steeds vaker gaf ik workshops en trainingen in het onderwijs. Mijn betrokkenheid en passie voor deze arbeidstak groeide. In 2013 verscheen mijn boek ‘Nooit meer nablijven’, speciaal gericht op timemanagement en werkdrukverlaging in het voortgezet onderwijs. In 2014 volgde ‘Timemanagement voor leerkrachten’,  een versie voor leerkrachten in het primair onderwijs.

 

Ieder mens kan zichzelf structuur aanleren en zijn werkdruk verlagen, alleen hebben sommige mensen daarbij een steuntje in de rug nodig. Dat steuntje in de rug kan ik voor mensen zijn. Ik kan ze die inzichten geven die nodig zijn om orde in de chaos te brengen en die stok achter de deur om daadwerkelijk gedragsverandering in te zetten..

 

portretfoto's Marleen Holtkamp en Carla van Wees